ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία λόγω του συνωστισμού πολλών ατόμων μπορούν να αποτελέσουν εστίες αναπαραγωγής μικρόβιων εάν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα συστήματα καθαρισμού για να εξαλείψουν την εξάπλωσή τους στα σημεία συγκέντρωσης.

Τα παιδιά πολλές φορές δεν τηρούν απλές διαδικασίες προσωπικής υγιεινής όπως πχ το πλύσιμο των χεριών και επειδή είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες είναι απολύτως απαραίτητο τα σχολικά συγκροτήματα να καθαρίζονται τακτικά και σε βάθος.

Ο απλός καθαρισμός δεν είναι αρκετός και πρέπει να εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα απολύμανσης ειδικά στα σημεία που συγκεντρώνονται μικρόβια όπως (τουαλέτες, αποδυτήρια, λαβές θυρών , πινακίδες, θυρίδες, επιφάνειες εργασίας, καθίσματα)

Όταν η καθαριότητα είναι ελλιπής τότε ο κίνδυνος μεταδοτικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Η SQS διαθέτει ειδικά προγράμματα καθαρισμού και απολυμαντικά προϊόντα ώστε ο καθαρισμός και η απολύμανση αυτών των χώρων να είναι διαρκής και άκρως αποτελεσματική.

Ο καθαρισμός σχολείων δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση των κτιρίων αλλά πολύ περισσότερο με την υγειά και την ασφάλεια των εργαζομένων και μαθητών.